WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MINSTENS 150 EXTRA VAKANTIEVLUCHTEN ONACCEPTABEL VOOR SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het verzet, binnen de Schiedamse gemeenteraad, tegen het vliegverkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is gebaseerd op brieven van Schiedammers en bewonersorganisaties. Dat wordt duidelijk uit de begeleidende tekst van de motie die voorlopig is aangehouden. Directe aanleiding zijn daarbij de minstens 150 vakantievluchten naar RTHA die zijn overgeheveld in de zomerperiode vanaf Schiphol. Zo’n 66% van de vluchten van en naar RTHA vliegt al over Schiedam, stellen CDA, GroenLinks, Alles voor Schiedam, OPS en AOV. De toename van het aantal vluchten heeft, volgens de bezwaarmakers, geleid tot extra overlast.

Voor de partijen is het onacceptabel dat RTHA in de toekomst als ‘overloopluchthaven’ van welke luchthaven dan ook zal worden ingezet. De totale voor RTHA beschikbare geluidsruimte mag niet worden overschreden. Zij willen dat burgemeester en wethouders een brief sturen aan minister Mark Harbers (VVD) om verontwaardiging te uiten, namens Schiedam.

De motie wordt aangehouden tot de volgende raadsvergadering, omdat er nog een klankbordbijeenkomst volgt. Namens het gemeentebestuur heeft wethouder Antoinette Laan (VVD) de motie dinsdagavond hoe dan ook ontraden. Verantwoordelijk wethouder Frans Hamerslag (PS) liet vorige week al weten niet direct iets te voelen voor het schrijven van een tweede brief in het kader van het participatietraject rond een nieuwe vergunning voor RTHA. Een dergelijk brief is op 1 juni al verzonden.

3 reacties op “‘MINSTENS 150 EXTRA VAKANTIEVLUCHTEN ONACCEPTABEL VOOR SCHIEDAM’

  1. Grappig, als je dan zelf op vakantie gaat dan maar vanaf een andere luchthaven zodat mensen in een andere stad er last van hebben? Dat is dezelfde kutmentaliteit als van die lui die hun hond niet bij zichzelf maar bij een ander voor de deur laten schijten.

    1. Jij gaat er van uit dat mensen altijd met het vliegtuig op vakantie gaan. Dat is hetzelfde als mensen die een goudvis als huisdier hebben verwijten dat ze een hond hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *