Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINIWORMEN IN DE STRIJD TEGEN EIKENPROCESSIERUPS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De eikenprocessierups in Schiedam wordt dit seizoen bestreden met rondwormen (Nematoda). De nematoden kunnen niet tegen UV-licht en daarom moeten de werkzaamheden in het donker worden uitgevoerd. Het spuiten van de nevel vindt daarom ’s avonds en ‘s nachts plaats. Hierdoor zal er wat overlast in de wijken zijn, waarschuwt de gemeente. Dit kan de komende nachten wat geluidsoverlast veroorzaken.

Daarnaast is het bestrijden met nematoden schadelijk voor andere rupsensoorten. Daarom wil de gemeente Schiedam volgend jaar weer voor de andere bestrijdingsaanpak kiezen waarbij rupsen nesten weggezogen of weggebrand worden.

Voor het wegbranden en wegzuigen is beschermende kleding nodig. Door de gevolgen van de lockdown is deze beschermende kleding op dit moment onvoldoende leverbaar. Daarom heeft de gemeente Schiedam dit jaar voor een andere (preventieve) bestrijding van de eikenprocessierups moeten kiezen. Preventief bestrijden betekent dat de jonge bladeren van de boom worden beneveld met nematoden. Deze nevel is niet schadelijk voor mensen en de natuur, maar als de rups het blad eet, stopt deze met eten en zal hij binnen enkele dagen doodgaan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *