Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINISTERIE DENKT MEE MET OPLOSSING STAALHARDERIJ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wil naar oplossingen zoeken voor staalharderij Dominial in Schiedam. Dat laat minister Eric Wiebes (VVD) weten in de beantwoording van kamervragen door GroenLinks (GL).

Binnen het Klimaatakkoord is ruimte voor nieuwe afspraken over de verplichting tot het nemen energiebesparingsmaatregelen die zichzelf in vijf jaar of minder terugverdienen. De nieuwe afspraken zullen vôôr 1 juli 2020 aan de Tweede Kamer worden voorgelegd. Dit betekent dat in de toekomst – naast energiebesparende maatregelen – ook andere C02-reducerende maatregelen verplicht kunnen worden gesteld. Dit geldt voor bestaande activiteiten, uitbreidingen van activiteiten en nieuwe activiteiten.

Momenteel mag Dominial nieuwe gasgestookte ovens in gebruik nemen, dit tot grote ergernis van de Schiedamse fractie van GL. De partij heeft zich meermaals uitgesproken tegen de milieuvergunning van Dominial. De partij hamert erop dat in het bestuurs- en beleidsakkoord staat dat bestaande woningen en bedrijven binnen afzienbare tijd afscheid moeten nemen van het gebruik van aardgas (kosten minimaal 76 miljoen euro). GL vindt dat het verlenen van de vergunning een verkeerd signaal afgeeft als tegelijkertijd ingezet wordt op ‘Van gas los’. De partij is groot voorstander van het opleggen van een aardgasverbod in de wijken Groenoord en Nieuwland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *