Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINIMALE HERPLANT DOOR OUDE KAPVERGUNNING SCHIEDAM

SCHIEDAM- Problemen met de herplant van vierduizend bomen rond de A4 in Schiedam zijn het gevolg van de kapvergunningen zoals gebruikt tot 2011. “Het vorige college had nog kapvergunningen die weinig houvast hadden”, verdedigt wethouder Alexander van Steenderen (SP) die huidige situatie rond de aanplant van jonge bomen.

Door de oude vergunning zijn er voor de gemeente weinig mogelijkheden als handhaver richting Rijkswaterstaat. Van Steenderen:  “Daar hebben we gewoon minder mogelijkheden dan tegenwoordig met meer gedetailleerde voorschriften met  betrekking tot realisatie, onderhoud en inspanningsverplichting.”

Rond de Ketheltunnel in Schiedam zijn duizend bomen teruggekomen nadat er eerder vierduizend zijn gekapt. Dat is het eindoordeel van GroenLinks (GL). De partij heeft eind vorige maand een fietstocht ondernomen naar het herplantingsgebied om aldaar de bomen te tellen.

Het eindoordeel in cijfers:  Geplante ‘echte bomen’: 385 waarvan 90% aangeslagen. Geplante veren: 1000, waarvan 60% aangeslagen. Conclusie: van de 4000 bomen een kleine 1000 stuks flora terug. Nog geen 25% herplant, nog geen 10% ‘echte’ bomen.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

2 reacties op “MINIMALE HERPLANT DOOR OUDE KAPVERGUNNING SCHIEDAM

  1. A van steenderen (sp)hoe krijg je het verzonnen om je er zoo uit te praten 4000 is 4000 geen 1000 hoe noem je en wat doet een wet houder je aan de wet of afspraken houden je haalt weer plus punten bij de burgers van Schiedam .

  2. En hoe denk jij in godsnaam nog wat stemmen te krijgen als je je achter zo’n pauperexcuus denkt te kunnen verbergen? Afgeserveerd, te licht bevonden, liegen en bedriegen is exit, fraudeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *