Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINIMA SCHIEDAM KUNNEN FIETSEN

SCHIEDAM- De eerste opgelapte fiets uit het ‘Fiets voor iedereen’ plan is officieel uitgereikt door Anneke Post (Leefbaar Schiedam) aan de twaalfjarige Husein uit Nieuwland. Met de uitvoering van het plan geeft de gemeente, samen met partners in de stad, handen en voeten aan een van de onderdelen van het armoedebeleid in de stad.

Het doel van het ‘Fiets voor iedereen’ plan is om losgeknipte zwerf- en weesfietsen, die niet opgehaald worden door de rechtmatige eigenaar, eventueel op te knappen en beschikbaar te stellen aan jonge inwoners van Schiedam in gezinnen met een laag inkomen. De gemeente Schiedam maakt samen met Lets Ruilwinkel Schiedam, stichting Vluchtelingenwerk, Buurtwerkplaats De Buren, Lentiz Life College, Stroomopwaarts, de WijkOndersteuningsTeams en vrijwilligers hierover afspraken. Ook is de gemeente in gesprek met de ANWB, die een partij fietsen beschikbaar heeft gesteld aan het ‘Fiets voor iedereen’ plan. Met hun Kinderfietsenplan zorgt de ANWB samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp ervoor dat gebruikte fietsen terecht komen bij kinderen vanaf 10 jaar die opgroeien in armoede.

Met het ‘Fiets voor iedereen’ plan doet de gemeente samen met de partners in de stad en de ANWB tot 1 maart 2018 ervaringen op. In januari 2018 evalueren zij tussentijds de uitvoering en wordt er beslist over structurele voortzetting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *