Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINDER UITKERINGEN SCHIEDAM DOOR VERHUIZINGEN

SCHIEDAM- De daling van het aantal bijstandsuitkeringen in Schiedam is in belangrijke mate het gevolg van verhuizingen naar andere gemeenten door bijstandscliƫnten. Dat blijkt uit recente cijfers die de afname van het aantal bijstandsuitkeringen in Schiedam verklaren. Het overzicht is deze week gepubliceerd door de gemeente Schiedam.

Door het vinden van een baan of door te starten als als zelfstandige verlaat 36,2 % de bijstand, direct gevolgd door 19,1 % wegens verhuizing naar een andere gemeente. Verder: 8,9 % wegens het niet houden aan verplichtingen, het aangaan van een relatie (4, 7 %) en wegens het volgen van onderwijs met studiefinanciering (3 % ).

In Vlaardingen verlaten minder mensen de bijstand richting werk in vergelijking met de gemeenten Schiedam en Maassluis. In de Vlaardingse gemeenteraad bestaat het idee dat dit wordt veroorzaakt door verhuizingen vanuit Schiedam en Rotterdam (U kon dit vorige week als eerste en enige al lezen bij Waterweg Actueel). Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) wil dat niet zomaar onderschrijven. Hij heeft Stroomopwaarts verzocht de ontwikkeling te onderzoeken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “MINDER UITKERINGEN SCHIEDAM DOOR VERHUIZINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *