WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINDER SUBSIDIE ‘KWETSBARE GEBIEDEN’ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Tot nu toe is 1 miljoen euro toegekend door het Rijk aan de gemeente Schiedam vanuit het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid, voor de zogenaamde ‘kwetsbare gebieden’ (de wijken Nieuwland en Oost). De 1 miljoen is bedoeld voor een preventieve aanpak tegen georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. De uitvoering richt zich op het voorkomen van criminele aanwas van jongeren door maatregelen gericht op jongeren en hun leefomgeving.

Er was 1,4 miljoen euro per jaar aangevraagd. Hierdoor kan een deel van de plannen (nog) niet worden uitgevoerd. De minister van Justitie heeft echter aangegeven financiële ruimte te bieden om extra middelen toe te kennen. De gemeente Schiedam heeft de aanvraag hierop aangepast.

In Nieuwland en Oost is de leefbaarheid matig tot zeer matig, zou er van alles mankeren aan de woningvoorraad, is er relatief veel werkloosheid, het opleidingsniveau is relatief laag en mensen voelen zich onveilig. Door het aanpakken van georganiseerde en ondermijnende criminaliteit met de extra subsidie zullen bewoners zich veiliger gaan voelen, denkt men op het stadskantoor.

2 reacties op “MINDER SUBSIDIE ‘KWETSBARE GEBIEDEN’ SCHIEDAM

  1. Hoe kun je met subsidie een crimineel op andere ideeën brengen? Is dat een nieuwe linkse truc of zo? Met dit geld kun je beter de autochtone bevolking bewapenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *