Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINDER INFORMATIE OVER METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

SCHIEDAM- Het maandelijkse verslag over de voortgang van de Hoekse Lijn kan terug naar eenmaal per kwartaal. Dat stelt de Rotterdamse wethouder Arjan van Gils (D66) voor aan de gemeenteraad van de havenstad. De gemeenteraad wordt slechts tussentijds geïnformeerd indien dat echt nodig is.

Wanneer de raad akkoord gaat volgt dit jaar alleen nog een technische sessie om de volksvertegenwoordigers te informeren over de stand van zaken.

Tijdens de technische sessie krijgt de gemeenteraad informatie over de afronding van de fase ombouw, de komende werkzaamheden voor de verlenging (Metro aan Zee), de planning en de financiën. Hierbij zal ook aandacht besteed worden aan de spoorbeveiligingssoftware en de consequenties van het werken in beschermd natuurgebied. Vervolgens wil Van Gils in het voorjaar weer een voortgangsrapportage sturen en dit ieder kwartaal herhalen totdat het project Hoekse Lijn (Metro aan Zee) is opgeleverd en financieel is afgesloten.

In november vindt de officiële opening plaats van de nieuwe verbinding tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland Haven. Het is de verwachting dat de metro dan volgens dienstregeling rijdt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *