Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINDER HUUR UIT OPGEKNAPTE PANDEN HOOGSTRAAT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De volledig gerestaureerde winkelpanden op de Schiedamse Hoogstraat leveren minder huur op dan was verwacht. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen naar het opkopen door de gemeente van de betreffende panden, die nu nog in het bezit zijn van de Stichtingen Restauratie Hoogstraat Schiedam (SRHS) 1 en II. De huuropbrengsten uit de winkelruimtes blijft weliswaar achter bij de verwachting, maar de panden zijn wel allemaal gevuld met ondernemers en winkels die van toegevoegde waarde zijn voor de straat, voegt het stadsbestuur daaraan toe. Het middendeel van de Hoogstraat is niet langer het meest zwakke stuk.

De gemeente neemt de panden van de SRHS tijdelijk over, omdat de bestuursleden van SRHS en SRHSII om persoonlijke redenen het vrijwilligerswerk niet langer aankunnen. Het lukt niet om nieuwe bestuursleden te vinden, die op dezelfde voet en met de zelfde ureninzet vorm kunnen geven aan de bestuursfuncties. Voor de uitvoerende taken en ondersteuning wordt op dit moment gebruik gemaakt van de diensten van Stadsherstel Maassteden BV. Op termijn wordt de BV eigenaar van de panden van de stichtingen.

De Stichting Restauratie Hoogstraat Schiedam (onderdeel van Stadsherstel Schiedam) is eigenaar van Hoogstraat 78, 94, 96, 98,100, 104 en 106. Ook bezit de stichting de Lange Achterweg 61 en 57. De Stichting Restauratie Hoogstraat Schiedam II (onderdeel van Stadsherstel Schiedam) heeft de Hoogstraat 89 en 91 in bezit.

Met subsidieverstrekkers is in het verleden de afspraak gemaakt dat de opgeknapte panden niet in handen mogen komen van ‘de markt’. Er wordt aan die afspraak voldaan door als gemeente de panden op te kopen van de stichtingen en deze daarna van de hand te doen aan Stadsherstel Maassteden BV.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *