Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINDER HAAST MET SLOOP PANDEN ENGERING SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- De sloop van de laatste drie winkelpanden in het gebied Parkweg-midden in Schiedam lijkt toch minder een spoedklus dan eerder is gesuggereerd. In september lieten partijen nog weten dat Bouwbedrijf Van Wijnen uiterlijk op 1 november moest beginnen met de sloop, anders zouden de kosten flink oplopen. Nu de drie winkels en delen van twee flatgebouwen er nog staan zwijgt de woordvoerder bij Van Wijnen.

Pandeigenaar T.W.J.A. Engering is inmiddels uitgekocht door de gemeente voor een bedrag van 425.000 euro voor zijn twee winkels. Daarvoor is 2 jaar intensief onderhandeld met de gemeente Schiedam.

Ondertussen ligt er ook al een besluit klaar voor het kappen van dertien bomen op de Parkweg ter hoogte van het sloopterrein. Er wordt een herplantplicht opgelegd voor alle dertien bomen. Terugverwacht worden zes bomen met een minimale plantmaatgrootte van 20-25 cm (boomsoort: nader te bepalen) en zeven bomen met minimaal een plantmaat van 18-20 cm (ook deze boomsoort wordt later bepaald). De vergunning is verleend.

Na de sloop van ruim driehonderd portiek- en galerijappartementen van Woonplus zal in het gebied maximaal 70% terug worden gebouwd met een verdeling van 60% sociale huurwoningen en 40% koopwoningen. Voor de diverse woningtypes sociaal en koop wordt uitgegaan van de nieuwste duurzaamheidseisen. Het hele project is gasloos en zal als gevolg hiervan grotendeels met ‘nul-op de meter-woningen’ worden gerealiseerd, dan wel daarvoor gereed zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “MINDER HAAST MET SLOOP PANDEN ENGERING SCHIEDAM-NIEUWLAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *