Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINDER GROFVUILAVONDEN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- De mobiele grofvuilinzameling in Oost komt een een aantal maandagavonden te vervallen, waaronder in de zomer- en herfstvakantie. De grofvuilwagen van Irado staat drie maandagen per maand in de wijk, tussen 18.00 en 20.00 uur. Buurtbewoners kunnen dan grofvuil komen inleveren. De mobiele grofvuilinzameling in Oost is een experiment met als doel het terugdringen van de hoeveelheid bijplaatsing van grofvuil. Later in 2021 wordt bekend of deze al dan niet wordt voortgezet.

Onder grofvuil wordt verstaan: alles wat te groot is voor de afvalcontainers en wat niet gescheiden kan worden ingeleverd. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat u het grofvuil al vóór 18.00 uur op het inzamelpunt achterlaat. Ook kunnen bepaalde soorten afval niet in de grofvuilwagen worden gegooid, zoals tuinafval, matrassen, puin, steen, zand, asbest, klein chemisch afval en elektrische apparaten. Restafval kunt u kwijt in de ondergrondse afvalcontainers.

Op alle andere dagen (met uitzondering van woensdag en zondag) kunt u grofvuil zelf naar de milieustraat van Irado brengen. Bent u niet in staat om op eigen gelegenheid naar de milieustraat te komen, dan kunt u via www.irado.nl of op 010-2621000 een ophaalafspraak maken.

Foto: de mobiele grofvuilinzameling in West

1 reactie op “MINDER GROFVUILAVONDEN SCHIEDAM-OOST

  1. Misschien moet in sommige wijken de afvalstoffenheffing verdubbelt worden omdat de bewoners er zo’n puinhoop van maken. Het is waanzin om mensen die in wijken wonen waar men wél normaal het afval afvoert moeten meebetalen voor die viezerikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *