Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DALING GEBRUIK REGIOTAXI DOOR LOCKDOWN

SCHIEDAM- Cliënten van ROGplus maken aanzienlijk minder gebruik van de Regiotaxi sinds de locdown in maart 2020. Vanaf medio april 2020 is een langzaam herstel zichtbaar en dat stabiliseert vanaf begin juli 2020. Vanaf oktober is wederom een afname van het aantal ritten, maar deze afname is beperkt ten opzichte van het begin van de lockdown.

De regiotaxi wordt nog door 11% van de doelgroep gebruikt, voornamelijk voor medische afspraken. Dat werd afgelopen zomer duidelijk nadat callcenter-medewerkers van Noot (Regiotaxi Waterweg) reizigers hadden gebeld voor een steungesprek.

93% van de gesproken reizigers gaf aan zich goed te voelen of zich niet anders te voelen dan voor de lockdown. Als grootste probleem werd eenzaamheid genoemd.

Foto’s: archief

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “DALING GEBRUIK REGIOTAXI DOOR LOCKDOWN

  1. Maar dit is fantastisch nieuws! Zo worden de CO-2 en milieudoelstellingen van onze groen-links en D-66 nichten toch ruimschoots gehaald. Geen nodeloze taxiritjes meer. Die paar auto’s die de weg nog op mogen moeten angstvallig onder de 100 km/u blijven, het vliegverkeer is gehalveerd. Al die groene gekkies hun zin dus. Ik ga straks lekker een nodeloos stuk rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *