RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINDER DRINGEN ROND NS BUSSEN SCHIEDAM

Rikus Spithorts van reizigersbelangenorganisatie Maatschappij Voor Beter OV: “Dat het tijdens de zomervakantie gebeurt, daar hebben we geen bezwaar tegen. Wel hebben we er bezwaar tegen dat de NS te weinig bussen paraat heeft.”

SCHIEDAM- Reizigersbelangenorganisatie Maatschappij Voor Beter OV (MVB-OV) reageert voorzichtig positief op de inzet van extra bussen bij het vervangend vervoer  tussen station Schiedam Centrum en Den Haag Centraal. Tot en met zondag ligt al het treinverkeer stil van en naar Schiedam. De Hoekse Lijn is in ombouw en op het traject tussen Rotterdam en Den Haag werkt ProRail aan het spoor.

Rikus Spithorst (MVB-OV) kent de klachten van de reizigers vanaf Schiedam Centrum: “Er wordt geklaagd dat de bussen te druk zijn. Dat mensen zelfs achterblijven, vooral halverwege op het station van Delft. De NS heeft wel extra bussen bijbesteld. Sindsdien zijn de klachten iets afgenomen.”

Spithorst wil niet alleen wijzen naar de NS. “Het is ProRail die werkt aan het spoor en dat moet natuurlijk wel een keer gebeuren”, zegt hij. “Er valt wel wat voor de zeggen dat ProRail ervoor kiest dat tijdens de schoolvakantie te doen.  Dan zijn er toch minder reizigers gedupeerd.”

De voorzitter van de MVB-OV heeft moeite met de houding van de RET in de afgelopen week. “Dat de metro van de RET naar Den Haag gewoon de zomerdienst rijdt. Dit soort werkzaamheden is heel lang van tevoren bekend. Dat is een meerjarenplanning. Dus de RET had in deze week in overleg met de NS moeten zorgen dat ze de gewone dienst hadden gereden met de lijn E.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *