WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINDER DEELNEMERS AFVALVRIJ LEVEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Ruim 60 huishoudens doen mee aan de uitdaging om 100 dagen lang te proberen 100% afvalvrij te leven. Het aantal deelnemende huishoudens is beduidend minder dan de 100 waarop was gerekend. De proef start desondanks komende maandag 3 april.

Inwoners van Schiedam die nog twijfelen over deelname kunnen zich alsnog aanmelden tot en met 2 april. Door deel te nemen aan het experiment 100-100-100 ervaart u wat u nodig hebt om de hoeveelheid restafval bij u thuis te verminderen. Is afvalvrij haalbaar? Lukt het u om afval goed te scheiden en zelfs afval te voorkomen? Deelnemen geeft inzicht in de hoeveelheid afval die we met elkaar produceren en helpt te zoeken naar oplossingen om afval te voorkomen. Aanmelden kan alsnog via schiedam.100-100-100.nl.

Voor de actie 100-100-100 tekenden alle deelnemers zaterdag een intentieverklaring en namen een goodiebag in ontvangst met daarin onder meer een digitale weegschaal en tips om afval te scheiden en te voorkomen.

Al tijdens de startbijeenkomst werden veel vragen gesteld en tips uitgewisseld over het voorkomen en (beter) scheiden van afval. Vanaf 3 april komen deelnemers via het platform schiedam.100-100-100.nl in contact met de andere deelnemers. Tijdens de 100 dagen krijgen zij wekelijks tips, filmpjes en eenvoudige opdrachten via het online platform. Via dit platform kunnen deelnemers met elkaar en met deskundigen ervaringen uitwisselen. Ze staan er dus niet alleen voor. De deelnemers wegen wekelijks de hoeveelheid restafval en voeren dit in op het platform.

De proef eindigt op 12 juli 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *