Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MINDER BOETES OVERTREDERS NOODVERORDENING SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Er worden sinds 12 mei minder snel boetes uitgedeeld aan overtreders van de noodverordening in Schiedam. In het Regionaal Beleidsteam (RBT) is besloten het handhavingsbeleid met ingang van die datum te versoepelen en voortaan alleen bij excessen op te treden. Denk hierbij aan grote groepen overlast gevende personen.

In de periode van 1 april tot en met 18 mei zijn 567 boetes uitgedeeld en 28 officieel geregistreerde waarschuwingen aan overtreders van de noodverordening in Schiedam.

Vanaf 16 mei tot en met 21 mei (dus inclusief Hemelvaartsdag) zijn 56 boetes uitgedeeld. Met name aan groepen mensen.

Er is in de afgelopen weken vooral opgetreden tegen groepen op de Zoomweg, Piet van Gentstraat, Penninglaan, Neherstraat en de Stationstraat. De Marconiweg en de Kloosterplaats vallen op door het totaal aantal bekeuringen op deze locaties.

Volgens burgemeester Cor Lamers (CDA) melden inwoners groepen en vragen geregeld om actie hiertegen. BOA’s of de politie gaan dan ook regelmatig naar locaties toe waar overlast gemeld wordt.

Lamers: ‘Een BOA of politieagent beoordeelt zelf of een bepaalde situatie een bewuste samenkomst is. Bijvoorbeeld als dat blijkt uit meegenomen spullen (bijvoorbeeld stoeltjes) of consumpties of als men daarop bevestigend antwoordt bij navraag.’

Mochten mensen het niet eens zijn met een boete, dan kan er altijd bezwaar tegen worden gemaakt bij het OM. Dat beoordeelt als eerste de boete. Daarna kan men eventueel nog naar de rechter. De boetes worden geïnd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CIJB). De opbrengst vloeit niet naar de gemeentekas.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *