Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINDER BELANGSTELLING OLIEBOLLEN NIEUWE HAVEN SCHIEDAM

Eind november stal Sterrenberg de harten van Schiedammers op leeftijd door het uitdelen van ruim vierhonderd oliebollen aan de bewoners van het verpleeghuis en zorgcentrum Frankeland in Schiedam-West. De senioren vonden het zeker de lekkerste oliebollen van Schiedam, maar het zorgt vandaag niet voor een rij tot aan de Oranjebrug, zoals vorig jaar.

SCHIEDAM- Het is een stuk minder druk dan verwacht bij de oliebollenkraam van Nico Sterrenberg op de Nieuw Haven in Schiedam. De dranghekken en de verkeersregelaar in oranje hesje staan er wel, maar hebben niet echt een functie. De lange rijen wachtenden van voorgaande jaren blijven uit.

Oliebollenbakker Sterrenberg komt in de Nationale Oliebollentest van het AD dit jaar niet verder dan plaats nummer 58. Volgens de jury heeft Sterrenberg hard gewerkt. ‘Hij organiseerde zelfs zijn eigen smaakpanel om tot de optimale oliebol te komen. Hij hoopte op de top 10, maar haalt dat niet. Wel goede bol.’

Op het grote doek naast de kraam staat vermeld dat Sterrenberg weer de lekkerste oliebollen bakt van Schiedam. Met daarbij het logo van de krant. In werkelijkheid eindigde de bollen van gebakskraam Joop van de Weerdt in Schiedam-Groenoord een stuk hoger. De baksels van de kraam bij het Hof van Spaland staan namelijk op de 22-ste plaats. Winnaar is Bakker Klootwijk met twee filialen in Schiedam.

2 reacties op “MINDER BELANGSTELLING OLIEBOLLEN NIEUWE HAVEN SCHIEDAM

  1. Dan weet ik niet hoe jullie kijken de verkeersregelaar is heel de dag netjes bezig om auto’ s die op de stoep staan netjes door te sturen naar parkeer vakken. En als je goed in de kraam kijkt staat die jongen met zoooooooo veel personeel….. Om juist de rijen klein te houden. Maar goed je moet wat te schrijven hebben natuurlijk maar beetje jammer dat het onzin is. En ja het zijn de lekkerste oliebollen van Schiedam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *