Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MINDER AANGIFTES VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het aantal aangiftes van zaken als fietsendiefstallen en zakkenrollerij in Vlaardingen is gedaald in de eerste zes maanden van dit jaar vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de halfjaar cijfers van de politie.

politiebureau vlaardingen 2

Uit deze criminaliteitscijfers blijkt ook een stijging binnen de groep high impact crimes (woninginbraken, overvallen en straatroof). Bij woninginbraken is spraken van een stijging van 8%. In het eerste half jaar 2015 is een stijging te zien ten opzichte van 2014: 20 in 2015 tegen 15 gedurende dezelfde periode vorig jaar, een stijging dus van 33%. Volgens de burgemeester heeft hert aantal aanhoudingen er toe geleid dat het aantal woninginbraken inmiddels weer aan het dalen is.

Ook bij het aantal inbraken en diefstalen uit winkels is een toename te zien. Voor het centrum geldt 7 in 2015 ten opzichte van 3 in 2014. Dat is meer dan een verdubbeling. Voor zowel politie als Toezicht en Handhaving blijft dit een continu punt van aandacht, zoals extra cameratoezicht op woensdag- en zaterdagmiddag en extra surveillance van politie en Toezicht en Handhaving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *