RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MILLENNIAL EIST SUBSIDIE KROEPOEKFABRIEK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er moet meer belastinggeld naar Kade 40, de Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek in Vlaardingen . Daarvoor pleit Elroy Timmermans van Marketing & Communicatie bij het gesubsidieerde poppodium de Kroepoekfabriek. “Durf te lezen, durf positief te zijn en durf te kiezen voor een betere stad”, betoogt de pr man van de instelling die per direct 24.000 euro extra nodig heeft om te kunnen voortbestaan.

Om raadsleden te overtuigen wijst Timmermans op meer dan honderdvijftig online steunbetuigingen van ‘prominenten’. Timmermans tegenover raadsleden: “Ik zou u graag willen uitnodigen om te surfen naar kroepoekfabriek.nl /watvindtdestad , of naar watvindtdestadsgehoorzaal.nl. Uh… vindt in dit geval met dt. ..Ja,..je zou het maar fout hebben…”
Typerend, die minachting bij Timmermans voor de vermeende gebrekkige taalvaardigheid bij de lokale volksvertegenwoordigers, want onderzoekers van de Universiteit van Michigan toonden vorig jaar april aan dat mensen die zich ergeren aan (of anderen wijzen op) spelfouten onaangename, lompe mensen zijn.

Meneer de pr man van de Kroepoekfabriek heeft zich in korte tijd laten kennen als een heuse trol op de Facebookpagina van Webradio Torpedo. Bij zo ongeveer elk kritisch bericht over multi-etniciteit en islam geeft Timmermans reageerders de wind van voren wanneer zij afwijken van de politiek-correcte norm. Voorlopig dieptepunt is het uitdelen van een 1 bij de recensies voor de pagina van Torpedo, omdat op 4 mei –dodenherdenking- is bericht over de vlag in top bij een dependance van de Stichting Islamitisch College (SIC) in Schiedam. De zelfbenoemde vriend van moslims reageerde furieus op het plaatsen van een foto van de vlag.

Saillant detail: 2 uur na het pleidooi van Timmermans voor meer subsidie voor zijn Kroepoekfabriek stemt een unanieme gemeenteraad tegen de mogelijkheid tot oprichting van een islamitische basisschool door SIC in Vlaardingen. Timmermans heeft zijn verzoek voor meer belastinggeld bij de gemeenteraad desondanks niet ingetrokken. Het bleef ditmaal muisstil.

Timmermans is sowieso niet erg consequent. De pagina van Torpedo deugt niet naar het oordeel van de vertegenwoordiger van de gesubsidieerde Kroekoepfabriek, maar berichten van de site worden wel dagelijks door meneer de pr man gelezen, gezien zijn reacties. Dus wordt hem al een tijdje hulp geboden tegen deze verderfelijke site: een ban!

2 reacties op “MILLENNIAL EIST SUBSIDIE KROEPOEKFABRIEK VLAARDINGEN

 1. Reactie Renske Verbeek op bovenstaand artikel: Beste Peter,

  Fijn dat je ons om een reactie vraagt.

  Er staan een aantal feitelijke onjuistheden in het bericht, die we graag even toelichten.

  De Kroepoekfabriek heeft uiteraard niks geëist. Dat is terug te zien is op het complete live verslag van de website van de gemeente Vlaardingen.

  We hebben enkel onze zorgen toegelicht en suggesties voor oplossingsrichtingen geboden.

  In het live verslag worden door het bestuur ook de juiste getallen toegelicht, die in het artikel van torpedo niet kloppen.

  Tot slot wordt in het artikel van torpedo de privépersoon en de werknemer door elkaar heen gebruikt.

  Wat de prive-mening is van Dhr. Timmermans, staat los van zijn werk voor De Kroepoekfabriek.

  Als je nog vragen hebt, horen we het graag!

  Vriendelijke groeten,
  Elroy Timmermans en Renske Verbeek

  1. Getallen die in het artikel van Torpedo niet kloppen?

   Uit de Voorjaarsnota 2017 (pag. 27) :

   Kroepoekfabriek

   ‘De Kroepoekfabriek heeft, mede door relatief grote ombuigingen in het verleden, te maken met een exploitatietekort. Bovendien valt door nieuwe wetgeving ten aanzien van de taken van corporaties een jaarlijkse bijdrage van Waterweg Wonen weg. Om de continuïteit van de Kroepoekfabriek te garanderen, is een extra subsidie van € 24.000 ingaande 2018 noodzakelijk. Daarmee kan ook de belangrijke rol van deze organisatie bij de nieuw invulling van de stadsgehoorzaal worden gecontinueerd.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.