Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MILJARDAIR RICHT PIJLEN OP DEMOCRATIE MAASSLUIS

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis is benaderd door de omstreden organisatie ProDemos voor deelname aan hun zogenaamde ‘Dag van de Democratie’. ProDemos is omstreden sinds bekend is dat de organisatie zich laat betalen door George Soros. Volgens Ronald van Raak, Tweede Kamerlid voor de SP, is Soros een dubieuze miljardair ‘die rijk is geworden met speculatie en bedrog.’

ProDemos suggereert op te komen voor de rechtsstaat en democratie, maar de kernboodschap van de organisatie is dat partijen die ‘nationalisme, protectionisme en spierbalmaatregelen voorstellen – en daarmee inspelen op zorgen over immigratie en angst voor terrorisme- op gespannen voet staan met de rechtsstaat of indruisen tegen in de grondwet vastgestelde vrijheden’. En ‘alles is de schuld van Wilders en Baudet’.

George Soros is een van oorsprong Hongaarse zakenman die vanuit de Verenigde Staten (VS) opereert. Het vermogen van Soros wordt geschat op 24.4 miljard dollar, waardoor hij behoort tot de dertig rijkste mensen ter wereld. De miljardair staat bekend om zijn betrokkenheid bij politieke activiteiten. Zo heeft hij naar schatting al miljarden dollars geschonken aan niet-gouvernementele organisatie (NGO’s) die buiten elke democratische controle om streven naar multiculturalisme, nog meer EU en massa-immigratie .

Soros wordt door critici beticht van een wereldwijd spoor van vernieling. Zo maakt Soros zich al sinds 2003 sterk voor een Turks EU-lidmaatschap. Ook steunt hij de AKP, de partij van dictator Erdogan. Op 2 juni 2014 verklaarde Soros dat hij medeverantwoordelijk is voor het omverwerpen van de democratisch gekozen regering van Viktor Yanukovich in Oekraïne. Ook zit hij met forse geldbedragen achter de protesten tegen de democratisch gekozen Amerikaanse president Donald Trump.

Per brief roepen zijn handlangers nu op hun ‘Dag van de Democratie’ te vieren in samenwerking met de onderwijsinstellingen in Maassluis, voor ‘het betrekken van jongeren bij de (lokale) politiek’.

Vooralsnog is de brief van ProDemos ter kennisgeving aangenomen door de lokale politiek in Maassluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *