Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MILIEUFESTIVAL IN ZEETOREN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Onder het motto Verzamel, ontzamel! organiseert Stichting KUnSTPLAATS op 29 september i.s.m. PLSTK Café een kunstzinnig milieufestival in De Zeetoren in Hoek van Holland. Het evenement is een uitvloeisel van de activiteiten die de stichting dit jaar organiseert rond het thema ‘verzamelen’. In dit kader werd o.a. een poëziewedstrijd gehouden. Twee van de ingezonden gedichten hadden als boodschap: we hebben het wel gehad met de huidige verzameldrift, genoeg is genoeg en wees blij met wat je hebt. Voor KUnSTPLAATS was dat aanleiding rond dit thema een festival te organiseren. Daarin komen zaken aan de orde als: ontzamelen, ontspullen, omdenken, Marie Kondo, milieu, plastic-soep, hergebruik, et cetera.

Inhoudelijk wordt het festival gedragen door organisaties en voortrekkers op het gebied van duurzaamheid. Deze zullen zich manifesteren met presentaties, workshops en acties. Zo zamelt het Jane Goodall Instituut Nederland die dag oude mobieltjes in en computeraccessoires, en werkt TrashUre Hunt tijdens het festival aan een kunstwerk gemaakt van afval.

Kinderen kunnen ook zelf aan de slag, desgewenst met een ouder. Voor jongeren (12 – 16) zijn er poëzieworkshops, gegeven door de Groningse dichter/entertainer Richard Nobbe. De hele dag is er muziek door jonge singer-songwriters uit de regio met een gastoptreden van Micka Scene uit Australië.

Programma’s zijn te verkrijgen bij het VVV op het Brinkplein in HvH. Zie ook: www.stichtingkunstplaats.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *