Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MILIEUCLUBS KUNNEN NIETS TEGEN AARDGASGEBUIK DOMINIAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Staalharderij Dominial in Schiedam mag de nieuwe gasgestookte ovens in gebruik nemen zonder te beschikken over een revisievergunning. De Vereniging tegen Milieubederf heeft bij de gemeente gevraagd om ingrijpen, maar de onderneming overtreedt geen regels.

Het gebruik van de ovens is toegegaan wanneer er concreet zicht is op legalisatie. Het is al voldoende dat een vergunningaanvraag is ingediend die strekt tot legalisatie. Daarnaast moet de aanvraag voldoende informatie bevatten voor een goede beoordeling van de milieugevolgen.
In dit geval is niet alleen sprake van voldoende informatie om op de aanvraag te beslissen, maar is inmiddels ook een ontwerpbeschikking genomen. Daarnaast zijn de gasovens overeenkomstig de ontwerpbeschikking in werking. Deze feiten en omstandigheden maken dat de gemeente, ondanks het feit dat sprake is van onvergunde activiteiten, van ingrijpen moet afzien.

Collegepartij GroenLinks (GL) heeft zich meermaals uitgesproken tegen de milieuvergunning van Dominial. De partij hamert erop dat in het bestuurs- en beleidsakkoord staat dat bestaande woningen en bedrijven binnen afzienbare tijd afscheid moeten nemen van het gebruik van aardgas (kosten minimaal 76 miljoen euro). GL vindt dat het verlenen van de vergunning een verkeerd signaal afgeeft als tegelijkertijd ingezet wordt op ‘Van gas los’. De partij is groot voorstander van het opleggen van een aardgasverbod in de wijken Groenoord en Nieuwland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *