RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MIJLPAAL VOOR WARMTELEIDING LANGS NOORDRAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- De GasUnie meldt het bereiken van een mijlpaal bij de aanleg van WarmtelinQ, de warmtetransportleiding die loopt langs de noordrand van Schiedam. In Delft is de aanleg voltooid van de eerste warmteleiding door middel van een ondergrondse HDD-boring. Een bijzonder moment voor dit project van Gasunie, de ondergrondse warmteleiding waarmee restwarmte uit de Rotterdamse haven gebruikt kan worden om woningen en bedrijven in Zuid-Holland te verwarmen.

Onder toeziend oog van samenwerkingspartners en medewerkers werd het officiële startmoment van de aanleg van het WarmtelinQ tracé in Delft gevierd. Klokslag 09.30 uur vrijdagochtend gaf aannemer Denys het startsein voor het ondergronds intrekken van bijna 900 meter leidingen. Om 15.45 uur is de boring succesvol bovengekomen bij het Westeinde.

Bij een HDD boring wordt de warmtebuis middels een ondergrondse boring aangelegd. De leidingen worden in Delft met de boormachine door de stad getrokken. Het is een techniek die het mogelijk maakt om leidingen aan te leggen met veel minder overlast voor de omgeving dan bij de aanleg met een open ontgraving.

De volgende HDD-boring is ook in Delft. Dan worden de leidingen onder de Laan der Verenigde Naties doorgetrokken. Zodra de datum bekend is, wordt ook voor geïnteresseerde omwonenden een kijkmiddag georganiseerd. Omwonenden die hiervan op de hoogte gehouden willen worden, kunnen zich via de website van WarmtelinQ aanmelden voor de nieuwsbrief, of het project volgen op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *