Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

METROSTATIONS VLAARDINGEN VEILIGHEIDSRISICOGEBIEDEN

VLAARDINGEN- De metrostations en de Vulcaanweg in Vlaardingen zijn door de burgemeester aangewezen als veiligheidsrisicogebieden per 18 april. De aanwijzing geldt momenteel al voor de wijken Centrum (inclusief Oostwijk), West en Holy. Deze gebieden blijven ook het komend half jaar aangewezen als veiligheidsrisicogebieden. De politie mag hier preventief fouilleren.

Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) constateert dat er een toename zichtbaar is van voornamelijk messenbezit bij jeugd. Eenhoorn: ‘Er worden nog steeds wapens aangetroffen en er vinden nog met regelmaat geweldsincidenten met wapens plaats.’ Gezien de geschetste problematiek, de veiligheidssituatie in deze gebieden en het advies van de politie acht de burgemeester het noodzakelijk om te komen tot het besluit voor de verlenging van de aanwijzing van de gebieden, met inbegrip van de omgeving rondom de metrostations en de Vulcaanweg tot 18 oktober 2020.

Eenhoorn: ‘Het is belangrijk dat inwoners zich veilig voelen en preventief fouilleren kan daar aan bijdragen, maar het is tegelijkertijd een zwaar middel om in te zetten. Om die reden kijkt het college elk half jaar kritisch naar de resultaten van het preventief fouilleren, de wapengerelateerde incidenten en andere ontwikkelingen in onze stad.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “METROSTATIONS VLAARDINGEN VEILIGHEIDSRISICOGEBIEDEN

  1. Drijf die lui de Noordzee in maar val de bevolking van Vlaardingen niet lastig die jullie opgevangen heeft en stank voor dank daarvoor terug krijgen en zich onveilig moeten voelen plus de straat niet meer op durven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *