Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

METROPOOLREGIO TEGEN LATE TRAM WOUDHOEK SCHIEDAM

SCHIEDAM- De wens voor herstel van de tram in de avonduren naar de Woudhoek in Schiedam is afgewezen door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Ook het plan om de tram naar Vlaardingen via de halte bij de keerlus in de Woudhoek te laten rijden krijgt geen steun van het regionaal samenwerkingsverband.

De afwijzing is gebaseerd op de kosten en de kwaliteit. De kosten voor de extra rijtijd van de tram zijn aanmerkelijk hoger dan die van de inzet van de huidige pendelbus. Deze pendelbus vraagt weliswaar een extra overstap voor reizigers naar de Woudhoek en Spaland, maar heeft wel zelfde bedieningstijden en frequentie als de tram en bedient bovendien Sveaparken en Kethel-Oost. In het kader van Vervoerplan 2018 is het verzoek van de gemeente daarom opnieuw afgewezen.

Sinds twee jaar stopt tram 21 na 19.00 uur. Vanaf die tijd wordt pendelbus 121 ingezet. Drie jaar terug was er veel te doen over het volledig opheffen van tram 21 in avond en op de zondagochtend. Mede onder druk van de bewoners van Schiedam-Noord werd een RET busje ingezet tussen het Hof van Spaland en de Woudhoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *