Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND OP ZIJN VROEGST EIND JANUARI

HOEK VAN HOLLAND- De start van de Hoekse Lijn is, op basis van de huidige planning, op zijn vroegst te verwachten eind januari 2019. Dat meldt het gemeentebestuur van Rotterdam per raadsbrief. In het schrijven staat dat de exploitatie in het vierde kwartaal van dit jaar niet meer haalbaar is door de softwareproblemen. Na oplevering van de exploitatieversie van de beveiligingssoftware, in de eerste week van november, is nog minimaal tien tot elf weken nodig voor een testperiode.

Afgelopen woensdag heeft de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser (D66) indringend gesproken met de directie van de softwareleverancier en de directie van de RET. Daarin is onder andere gesproken over een mogelijk eerdere opleverdatum van de software, maar de leverancier houdt vast aan de eerder gemelde vertraging en oplevering van de exploitatieversie op 5 november 2018.

Bussen van de RET blijven de huidige dienstregeling rijden totdat de Hoekse Lijn gaat rijden. Ondanks het vervangend busvervoer op de lijn, brengt de ombouw vooral voor de inwoners van de gemeenten langs de lijn ongemak bij het reizen. Het vervangend busvervoer, inclusief de compensatiemaatregelen voor reizigers, wordt voortgezet zolang dit nodig is.

Door de vertraging is geen goederenvervoer over het spoor mogelijk. De projectorganisatie Hoekse Lijn zal contact leggen met bedrijven en goederenvervoerders/-verladers om de eventuele consequenties hiervan te bespreken.

De werkzaamheden aan de Hoekse Lijn begonnen in april 2017. De Hoekse Lijn was tot die tijd een treinspoor en wordt omgebouwd naar een 23 km lange lightrailverbinding waar de metro van Rotterdam op gaat rijden tot aan het strand van Hoek van Holland. De oorspronkelijke planning was, dat de metro na vijf maanden zou rijden, maar het project liep aan tegen verschillende tegenvallers in de ombouw en de spoorbeveiliging.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *