Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

METINGEN LUCHTKWALITEIT A4 SCHIEDAM

SCHIEDAM- Bij de noordelijke tunnelmond van de A4 in Schiedam worden metingen verricht naar de luchtkwaliteit. De metingen bij de Ketheltunnel zijn deze maand gestart en zullen een jaar in beslag nemen. De resultaten kunnen daarna vergeleken worden met de resultaten van een eerder uitgevoerde nulmeting.

De metingen konden niet eerder worden gedaan, omdat het patroon in de verkeersstromen zich na de openstelling van de A4 tussen Delft en Schiedam eerst moest stabiliseren. De ervaring leert dat dit na een halfjaar gebeurd.

De metingen worden verricht op verzoek van de gemeenteraad. Fractievoorzitter Jeroen Ooijevaar van GroenLinks in Schiedam liet in november 2015 weten: “De A4 zouden we niet horen, niet zien en niet ruiken. Het niet horen en het niet zien is al niet geslaagd, maar het niet ruiken lijkt nu helemaal in het geding. Dit speelt nog eens te meer nu er volgens dagblad de Telegraaf bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu stemmen opgaan om ook op de gehele A4 130 km/h toe te staan”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *