Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MET VLAARDINGSE ANDANTE NAAR BEELDENTUIN

Willem Berkhout is eigenlijk orchideënkweker en in zijn vrije tijd ooit begonnen met het maken van zijn mozaïekbeelden. Dat zijn er inmiddels al ruim 125. In ieder beeld steekt Willem zo’n 75 manuren en aan materiaalkosten is hij al snel enkele honderden euro’s kwijt. Toch verkoopt hij geen enkel beeld. “Ik wil mijn creaties niet voor een habbekrats verkopen, maar heb besloten mijn eigen museum te bouwen. Als de beelden in iemands achtertuin staan, geniet enkel de eigenaar ervan. Door ze in mijn kas uit te stallen, kan iedereen er plezier uithalen.
VLAARDINGEN- Op zondag 26 mei vaart de Vlaardingse Fluisterboot Andante naar de Beeldentuin van Willem Berkhout. In de voormalige orchideeënkwekerij in Schipluiden is een tentoonstelling van zijn mozaïekbeelden te zien.

Na een wandeling en inspiratie opgedaan te hebben tussen de vele beelden mag u het zelf ook gaan proberen. Aan de slag dus en laat u fantasie de vrije loop. Er wordt gezorgd voor koffie en thee en terwijl u bezig bent, zal er gezellige live muziek klinken. Nadat de stukjes gelegd zijn, vaart u weer terug via de Vlietlanden.

Er wordt vertrokken om 10.00 uur vanaf de kade tegenover Polderpoort, Watersportweg 11 en daar bent u ongeveer 13.15 uur weer terug.

U dient vooraf online te reserveren.
Deelname voor volwassenen € 12,50 , kinderen van 4 tot en met 12 jaar varen mee voor € 7,50.
Prijzen zijn inclusief entreegeld Beeldentuin en koffie.
Minimum aantal deelnemers: 10

De Andante verzorgt reguliere afvaarten op woensdag, zaterdag en zondag. Daarnaast kunt u deelnemen aan diverse arrangementen, zoals deze afvaart naar de Beeldenkas van Willem Berkhout in Schipluiden.

Meer informatie leest u op www.vlaardingsefluisterboot.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *