Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MET BASISBANEN WIL VLAARDINGEN 2 MILJOEN BESPAREN OP BIJSTAND

VLAARDINGEN- Er kan zo’n 2 miljoen euro worden bespaard op de bijstand in Vlaardingen door het bieden van basisbanen aan enkele tientallen uitkeringsgerechtigden. Dat krijgt de VVD te horen van wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66) bij beantwoording van vragen over de basisbanen. De wethouder gaat ervan uit dat vijfenveertig bijstandscliënten in 2021 en negentig in 2022 zo aan het werk komen. Het gaat daarbij om een proef die eerst nog met Stroomopwaarts moet worden afgestemd.

Nieuwland licht toe: ‘Basisbanen zijn banen waarbij mensen, in plaats van het inkomenszekerheid via een uitkering, salaris ontvangen voor hun basisbaan. Het werk dat gedaan wordt is werk vanuit de reguliere markt. Dat kan dus heel divers zijn en ook in diverse vormen: binnen een sociaal ontwikkelbedrijf of gedetacheerd bij een ondernemer.’

De basisbaan voor bijstandontvangers is een van de plannen die zijn opgenomen in het herstelplan waarmee Vlaardingen probeert te ontsnappen aan het preventief toezicht door de Provincie, wegens een niet sluitende begroting. Met het herstelplan moet voor 15 miljoen euro worden bespaard op het sociaal domein.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *