RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MESSENTREKKER HOOGSTRAAT SCHIEDAM OOK VERDACHT VAN AUTODIEFSTAL

SCHIEDAM- De 30-jarige H.R.A. S. uit Schiedam zit vast voor poging doodslag. Op 24 december zou de man Schiedammers J. V. op de Hoogstraat van het leven hebben willen beroven, denkt het Openbaar Ministerie (OM).

Het eveneens 30-jarige slachtoffer is in de nacht van 23 op 24 december gestoken in zijn buik door de Tanzaniaan. Dit gebeurde rond 04.15 uur toen de kroeg op de Hoogstraat zijn deuren sloot. Er ontstond buiten een opstootje met een andere groep stappers, dat uitmondde in het steekincident . Agenten startten meteen een onderzoek en spraken met de getuigen die buiten bij het café stonden. Ook zijn camerabeelden bekeken waar de verdachte op te zien is.

In de ochtend ging het onderzoek verder en aan de hand van alle verzamelde informatie en verklaringen van getuigen kreeg de politie adressen waar de verdachte zou kunnen zitten. Die middag is in een woning op het Jacques Urlusplein in Groenoord raak. Agenten hielden, samen met Team Parate Eenheid, S. aan. 

Inmiddels wordt hij ook verdacht van de diefstal van een auto. ‘Op 18 december verdween in Schiedam een Volkswagen Transporter van Hello Fresh B.V., terwijl S. zich de toegang tot de plaats van het misdrijf heeft verschaft en/of dat weg te nemen goed onder zijn bereik heeft gebracht door middel van een valse sleutel, te weten door gebruik te maken van een autosleutel waartoe hij, verdachte, niet gerechtigd was’, aldus het OM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *