Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MELDPUNT ‘VERWARD GEDRAG’ BIJ WIJKTEAM MAASSLUIS

MAASSLUIS- Inwoners van Maassluis kunnen binnenkort terecht bij het wijkteam VraagRaak met meldingen over mensen met verward gedrag.

Op 1 januari 2020 treedt de Wet verplichte GGZ (Wvggz) in werking. Deze wet beoogt om gedwongen hulp voor mensen die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben meer te richten op behandeling, om gedwongen ambulante hulp mogelijk te maken en om de inbreng van de ‘patiĆ«nt’ en diens sociale omgeving te vergroten. De Wvggz geeft gemeenten diverse nieuwe verantwoordelijkheden. De voornaamste punten zijn: het moeten inrichten van een meldpunt voor niet-acute meldingen over mensen met verward gedrag, het uitvoeren van een verkennend onderzoek binnen veertien dagen, het indienen van een verzoek bij de Officier van Justitie voor een zorgmachtiging voor gedwongen zorg en het door de burgemeester horen van mensen in een crisissituatie over gedwongen zorg.

Het gemeentebestuur van Maassluis heeft besloten het meldpunt en het verkennend onderzoek te laten uitvoeren door Vraagraak. Het uitvoeren van de hoorplicht mandateren we aan het Centrum voor Dienstverlening.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *