Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MELDPUNT HUISJESMELKERS SCHIEDAM BESTAAT AL’

SCHIEDAM- De roep vanuit de Schiedamse politiek om een meldpunt tegen huisjesmelkers leidt tot verbazing bij het Schiedams Overleg Bewoners Organisaties (SOBO).

Misstanden bij particuliere woningverhuurders zijn bij het SOBO al langer bekend. De overkoepelde bewonersorganisatie aan de Singel functioneert al als meldpunt voor klachten van gedupeerde huurders. ‘Op de spreekuren van SOBO komen vele huurders van huisjesmelkers met hun klachten’, aldus het bestuur van SOBO. ‘Het hele spectrum: ondeugdelijke huurcontracten, sleutelgeld, het ontbreken van onderhoud, lekkage, vaak een kapotte verwarming, uiteraard de hoge huur, enz. enz’.

En er is meer, zo meldt het bestuur: ‘Bij het SOBO doen wij er alles aan om de mensen te helpen. Wij bellen, maken ruzie, schrijven brieven. Het SOBO start zaken bij de Huurcommissie of schakelt advocaten in als dat mogelijk is. Soms lukt het om klachten te verhelpen, maar het komt ook voor dat wij met lege handen blijven staan.’

Het SOBO streeft een goede samenwerking na met de gemeente, maar vraagt ook nadrukkelijk om meer steun van diezelfde gemeente. Een meer actievere rol van Bouw- en Woningtoezicht is onder andere noodzakelijk om de problemen met huisjesmelkers echt goed aan te kunnen pakken.

Bij het SOBO werkt men momenteel aan het werkplan voor 2017 met een doorkijk naar 2018. De ‘particuliere verhuur’ is hierin een actueel onderwerp. Binnenkort vindt er een gesprek plaats met het gemeentebestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *