Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MELDINGEN VUURWERKOVERLAST VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Tegen vuurwerkoverlast in Vlaardingen werken de politie en Toezicht en Handhaving samen. Dat is wat raadslid Marieke Thommis (CDA) te horen krijgt van het stadsbestuur nu haar partij steeds meer meldingen krijgt van inwoners over vuurwerkoverlast in de stad. Door het gemeentenestuur wordt erkent dat het niet altijd mogelijk is om direct op een incident te reageren, maar als er op een plek veel meldingen van overlast zijn, wordt daar extra op ingezet.

Indien de boa’s vuurwerk aantreffen wordt er een SAM-pv (SAM = Snelle Afwikkeling Milieuzaken) opgemaakt, het vuurwerk in beslag genomen en vervolgens richting politie gebracht. Daarnaast heeft de politie een speciaal team dat zich bezig houdt met het opsporen van met name het zwaardere vuurwerk.

De verkoop en het afsteken van vuurwerk is net als vorig jaar de komende jaarwisseling verboden. De ministerraad heeft ingestemd met dit verbod. Net als vorig jaar zullen vuurwerkondernemers compensatie ontvangen. Het vuurwerkverbod richt zich op het afsteken en de verkoop van consumentenvuurwerk, maar geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F1-categorie. Dit is een licht soort vuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *