Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEIDEN (15 Jr) AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING VLAARDINGSE

SCHIEDAM- Twee meiden van 14-jaar uit Schiedam zijn in hun woonplaats aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De twee zouden op 2 oktober een 15-jarige Vlaardingse zodanig geschopt en geslagen hebben dat ze een hersenschudding opliep. Ook zat ze onder de blauwe plekken en had ze een gekneusde duim.

Het slachtoffer liet op 2 oktober op een voetpad bij de Hofsingel in Vlaardingen haar hond uit, toen een groepje van zo’n vijf jongens naar haar toeliep en haar aansprak. Al snel kwamen er vier meiden bij, van wie twee direct op de Vlaardingse afsprongen en haar mishandelden. Ze werd onder meer tegen haar hoofd en haar rug geschopt en haar keel werd dichtgeknepen. De overige jongeren stonden erbij en keken ernaar. Het slachtoffer wist weg te komen en naar huis te gaan.

Het slachtoffer deed op 3 oktober aangifte, waarna het onderzoek naar de verdachten startte. Dat leidde afgelopen dinsdag tot de arrestatie van het tweetal. Beide meiden zijn na verhoor heengezonden. Eén van hen heeft een dagvaarding gekregen, over de eventuele vervolging van het tweede meisje moet nog besloten worden.

Over de etniciteit van de daders en het slachtoffer is (nog) niets bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *