Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEGA CONTAINERSCHIP PASSEERT HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De MOL Triumph verschijnt vrijdag 19 mei omstreeks 15.00 uur aan de kade van de Tweede Maasvlakte (havennummer 8980) tegenover Hoek van Holland. Het is het eerste containerschip met een capaciteit van meer dan 20.000 TEU (standaardmaat voor containerschepen) dat op de Maasvlakte arriveert.

De aankomst van de Triumph is de voorbode van een prachtige containermaand in juni. Ruim twee jaar lang voerde de MSC Oscar de lijst van grootste containerschepen aan, maar dit voorjaar is het schip verdrongen uit de top 3. Die drie ULCC’s (ultra large container carriers) komen de komende weken naar onze haven. Ze onderschrijven daarmee het belang van de schaalvergroting in de containeroverslag. Op zaterdag 10 juni wordt de Maersk Madrid met een capaciteit 20.568 TEU verwacht en in de nacht van 23 op 24 juni arriveert de OOCL HongKong bij de Euromax. Met een capaciteit van 21.100 TEU geldt dit vaartuig sinds kort als het grootste containerschip ter wereld.

De groei in de Rotterdamse containersector (8,8% in volume (TEU), 10,8% in gewicht) in het eerste kwartaal van 2017 was opvallend. De nieuwe terminals op Maasvlakte 2 draaien steeds beter en rederijen hebben forse hoeveelheden lading die eind 2015 – begin 2016 naar elders was verschoven, weer naar Rotterdam verplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *