WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEEVALLER 6,5 MILJOEN VLAARDINGEN NIET NAAR BUITENRUIMTE

VLAARDINGEN- Een raadsmeerderheid in Vlaardingen ziet niets in het gedeeltelijk uitgeven van een financiële meevaller van 6,5 miljoen euro aan het vervroegd investeren in de buitenruimte op de meest kwetsbare plekken. Het verzoek daartoe komt van de PvdA en Beter voor Vlaardingen (BvV).

Ook een extra budget voor de viering van 750 jaar stadsrechten in 2023 mag niet uit de meevaller worden gehaald. Daarvoor moet het stadsbestuur op zoek naar een ander potje, vindt een raadsmeerderheid.

De PvdA en BvV stellen vast dat de inwoners worden geconfronteerd met stijgende lokale lasten waarvoor inwoners niets direct terug hebben gekregen. Tegelijk zijn er pijnlijke keuzes gemaakt die maatschappelijke voorzieningen in Vlaardingen raken. Volgens de twee fracties is de financiële meevaller een uitgelezen kans om iets terug te doen voor de inwoners. Daarbij kan rekening gehouden worden met de meest in het oog springende ergernissen van de inwoners: de slechte staat van de buitenruimte. Tegelijk zien PvdA en BvV in de viering van 750 jaar stadsrechten van Vlaardingen een uitgelezen kans om de haringstad op de kaart te zetten.

3 reacties op “MEEVALLER 6,5 MILJOEN VLAARDINGEN NIET NAAR BUITENRUIMTE

  1. Wat dacht je van terugstorten naar de belastingbetaler? Die buitenruimte is toch zo weer verziekt door die aso’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *