Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEESTERPIANIST HANNES MINNAAR KOMT NAAR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Meesterpianist Hannes Minnaar speelt vrijdag 15 februari in de Westvest90-kerk in Schiedam. “Het wordt een bij vlagen lyrisch, uitbundig, mystiek en virtuoos concert”, zegt de pianist, die met ditzelfde programma in april debuteert in de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw.

Minnaar opent in Schiedam met de eerste Partita van Johann Sebastian Bach, diens eerst gepubliceerde werk. Van Beethoven speelt hij Variaties en fuga opus 35, beter bekend als de Eroica Variaties. Na de pauze is het programma Frans georiënteerd. Hannes Minnaar: “Van César Franck speel ik Prélude, Aria et Final, zijn laatste pianowerk. Het slot van de aria is van een onaardse, adembenemende schoonheid. De allereerste keer dat ik het hoorde wist ik dat ik het ooit zou uitvoeren. Het is me een raadsel waarom dit werk zo weinig wordt gespeeld, ook de andere delen zijn prachtig en zoals altijd bij Franck grijpt alles in elkaar waardoor er een fascinerende en hechte structuur ontstaat.” De avond wordt afgesloten met een aantal stukken uit de Vingt Regards, het monument uit de twintigste eeuw van Olivier Messiaen.

Pianist Hannes Minnaar

Vrijdag 15 februari 2019, aanvang 20.15 uur

Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam

Tickets & Info: www.westvest90.nl en 010-4260756. Voorafgaand aan het concert zijn er vanaf 19.30 uur ook kaarten verkrijgbaar in de kerk, tenzij uitverkocht.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *