Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEESTE ILLEGALEN HOEK VAN HOLLAND UIT VEILIGE LANDEN

HOEK VAN HOLLAND- De Koninklijke Marechaussee (KMar) signaleert een toenemend aantal illegalen dat probeert via het inklimmen in vrachtwagens clandestien Engeland te bereiken vanuit het Rotterdamse havengebied en Hoek van Holland. In 2019 zijn in totaal 1.365 illegalen aangehouden, in 2018 ging het om in totaal 1.371 gevallen en in 2017 zijn 944 illegalen opgepakt.

De KMar geeft aan dat landelijk voor 3,9% geldt dat het niet de eerste keer is geweest dat zij zijn aangetroffen. ‘Er is geen reden om te veronderstellen dat een Rotterdams recidivepercentage hiervan sterk zou afwijken’, schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) aan de Rotterdamse gemeenteraad.

De meerderheid van aangetroffen illegalen komt uit veilige landen. De top 3: Albanese 41%, Afghaanse 17%, Vietnamese 8% (Overigen: Eritrese 6%, Iraakse 5%, Marokkaanse 3%, Indiase 2%, Iraanse 2%, Indiase 2%, Algerijnse 1%, Soedanese 1%, Koeweitse 1%, Ethiopische l%, onbekend 8%).

De gegevens zijn opgevraagd door oppositiepartij Leefbaar Rotterdam (LR). De afgelopen jaren heeft LR in debatten en via schriftelijke vragen frequent grote zorgen geuit over de aantallen illegalen die in het Rotterdamse Havengebied en Hoek van Holland worden aangetroffen. Cijfers bevestigen die grote en toenemende problematiek.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *