WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEEST RECENTE PASSANTENTELLING BINNENSTAD SCHIEDAM ONBRUIKBAAR

SCHIEDAM- Het is wachten op de nieuwe tweejaarlijkse passantentelling die later dit jaar wordt gehouden, omdat de meest recente telling uit in de Schiedamse binnenstad onbruikbaar is, oordeelt het gemeentebestuur.

Begin juni 2021 heeft de laatste passantentelling plaatsgevonden. Dat was in de week dat de lockdown (gebaseerd op dé hoax) net beëindigd werd, maar er nog wel allerlei vrijheidsberovingen golden. De winkels, horeca en culturele instellingen waren een groot deel van het jaar gesloten. Het zou daarom nagenoeg onmogelijk zij om op basis van deze telling tot een goede inschatting van het aantal bezoekers per jaar te komen.

De gemeente Schiedam streeft naar 3,6 miljoen bezoekers voor de binnenstad in 2023. De toe- of afname van het aantal bezoekers in een jaar geeft een indicatie van de (ontwikkeling van de) aantrekkelijkheid van de binnenstad als verblijfsplek.

Een extern adviesbureau voert de tweejaarlijks passantentelling uit in de binnenstad. Op basis van de passantentelling kan een inschatting worden gemaakt van het totale aantal bezoekers van de Schiedamse binnenstad in een jaar. De meest recente passantentelling heeft plaatsgevonden in mei 2021.

2 reacties op “MEEST RECENTE PASSANTENTELLING BINNENSTAD SCHIEDAM ONBRUIKBAAR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *