WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MEERKOSTEN MUSEUM SCHIEDAM DRUKKEN NIET OP ANDERE PANDEN’

SCHIEDAM- Het achterstallig onderhoud van panden in gemeentelijk bezit lijden niet onder de oplopende kostenoverschrijdingen bij de verbouwing van het pand van het Stedelijke Museum Schiedam. Dat beweert in elk geval het stadsbestuur in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Er is bij de verbouwing van het museum een overschrijding van 600.000 euro.

Volgens het stadsbestuur wordt de verbouwing van het museum uitgevoerd op basis van contracten met de aannemers waarin staat dat de gemeente niet opdraait voor kosten van meer-/minderwerk op verzoek van de opdrachtgever, verrekening van stelposten en verrekenbare posten die in het contract zijn opgenomen. Wel zouden prijsstijgingen hieronder kunnen vallen op de vast gecontracteerde onderdelen. Bij deze paragraaf speelt altijd de vraag: wat had de aannemer kunnen verwachten op het moment van contracteren en wat mag er verwacht worden dat binnen zijn ondernemersrisico valt. Dit betekent dat prijsstijgingen op vaste onderdelen in het contract in beginsel het risico van de aannemer zijn, vermoedt men op het stadskantoor.

Op verzoek van de VVD staat het onderwerp vanavond op de agenda van de raadscommissie. VVD: ‘De afgelopen jaren hebben we verschillende debatten gevoerd in de gemeenteraad over het museum. Meerdere keren moest er budget bij. Ook is meerdere keren aangegeven door de gemeenteraad dat ‘het nu wel genoeg is’. Nu zien we in een brief dat er (weer) een overschrijding is. Dit kan niet met een brief afgedaan worden, wij wensen daar met de gemeenteraad en het college over te praten.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *