Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEERDERHEID TEGEN VERKOOP RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Er lijkt geen meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad voor de verkoop van het recreatieoord Hoek van Holland aan een commerciƫle partij. Zoveel wordt duidelijk na de vergadering van de commissie BWB over het huidige verkoopplan. Vooraf kreeg commissievoorzitter Ellen Verkoelen (50+) ruim 15.000 handtekening overhandigd van tegenstanders van de verkoop.

Vorige week hebben in twee dagen tijd ruim 300 mensen gebruik gemaakt van inspreekmoment bij de raadscommissie over de voorgenomen verkoop van het recreatieoord.

De gemeente Rotterdam wil het huisjespark verkopen, omdat er verlies wordt geleden. Het recreatieoord heeft de gemeente vorig jaar 2.173.967,00 euro opgeleverd. Daartegenover stond 2.648.582,79 euro aan kosten.

In 1921 heeft de gemeente Rotterdam in Hoek van Holland de strandexploitatie van een particulier overgenomen en het vrij kamperen verboden. In ruil daarvoor heeft het in 1924 een eenvoudig gemeentelijk kampeerterrein opengesteld. Mede door de goede treinverbinding met Rotterdam is het spoedig daarna volgestroomd. Op het kampeerterrein zorgde de gemeente voor een waterkraan, toiletten en een politiepost, zodat orde en regelmaat konden worden gehandhaafd. Niet lang daarna werden de tenten vervangen door houten huisjes door de ‘bewoners’ van het kampeerterrein om langere tijd aan zee door te brengen. Een houten kampeerstad met familiesfeer is vervolgens ontstaan dat op de dag van vandaag nog steeds bestaat. Onlangs heeft het de oorkonde ‘Echt Rotterdams Erfgoed’ ontvangen en is het een onderdeel van het Canon van Nederland.

2 reacties op “MEERDERHEID TEGEN VERKOOP RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND

  1. Eindelijk, ja eindelijk goed nieuws. Fijn dat de verkoop van het recreatieoord is afgekeurd door de gemeenteraad op de Coolsingel. Fijn, heel fijn, maar tjonge jonge wat hebben de bewoners toch in de stress gezeten. Was dat nu echt nodig? Gelukkig is het nu afgelopen en kunnen ze weer ontstressen op hun recreatieoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *