Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEERDERE AANBIEDERS GLASVEZELNETWERK SCHIEDAM

SCHIEDAM- In drie nieuwbouwprojecten in Schiedam komt het glasvezelnetwerk van Reggefiber van KPN beschikbaar. Het gaat om Park Harga, Schiedamse Meesters en De Nieuwe Wetenschappersbuurt. Daarnaast kunnen alle Schiedammers overstappen van Caiway naar internet provider Fiber.nl. Deze is inmiddels ook toegelaten op het huidige Schiedamse glasvezelnet, zo heeft wethouder Alexander van Steederen (SP) gisteravond meegedeeld aan de fractie van Progressief Schiedam (PS).

De oppositiepartij had vorige week aangedrongen op keuzevrijheid voor meerdere grote providers op het glasvezelnet, maar vond toen weinig gehoor. Inmiddels verwacht PS dat de deur is opengezet voor meer glasvezel via Reggefiber in Schiedam.

Van Steenderen meldt dat de gemeente hierop geen verdere invloed heeft. “Het college ziet dit niet als haar taak om het aanbod van private aanbieders verder te vergroten”, aldus de wethouder.

Groot voordeel van Reggefiber boven Caiway zou zijn dat de consument een abonnement kan afsluiten bij bekende namen als XS4ALL, Telfort en KPN (eigenaar van de andere twee). Caiway laat deze providers niet toe op hun netwerk.

4 reacties op “MEERDERE AANBIEDERS GLASVEZELNETWERK SCHIEDAM

 1. De PS neem ik niets kwalijk, die zet zich in om het monopolie van CIF (caiway en fiber) te doorbreken, de rest van de politieke partijen inclusief leefbaar,doet niets, je zou bijna denken dat men betaalt wordt om Reggefiber, verder te weren uit Schiedam, dan komt nu de tijd dat de burger tegen de politiek opstaat, tegen Caiway als provider en deze weg te concurreren, want dit kan echt niet zo.
  Wat ik mis in het artikel is dat burgers kunnen zich aanmelden op https://www.eindelijkglasvezel.nl/nederland/op-de-hoogte-houden/
  Dit is zonder verplichtingen, zo krijgen we snel glasvezel van Reggefiber en kunnen we een provider kiezen zoals Telfort( beter en meer keuze en stukken goedkoper dan Caiway)Nogmaals men is niets verplicht bij deze aanmelding!

 2. Overige partijen die hebben meegewerkt aan doorbreken van de monopolieposie zijn GroenLinks, D66 en de Fractie Janssen.

  Voor alle duidelijkheid, Progressief Schiedam is niet tegen Caiway of Cif, maar wil een zo groot mogelijke keuzevrijheid hebben voor de Schiedammers. Naast deze keuzevrijheid kan met tot 140 euro per jaar besparen op internet over glasvezel.

  Ik onderschrijf de oproep van JohnvZ. Hoe meer Schiedammers zich via de website aanmelden, hoe sneller er ook buiten de nieuwbouwwijken om, glasvezel gelegd zal worden door Reggefiber.

 3. Ik denk dat we moeten proberen om de KPN wholesale providers op het CIF netwerk te krijgen aangezien er al glasvezel onder de grond ligt.
  Reggefiber/KPN gaan nooit een nieuw glasvezelnetwerk naast een bestaand netwerk aanleggen (afgezien van nieuwbouw projecten)

  Naast aanmelding bij Reggefiber moeten KPN klanten (KPN, XS4ALL, Telfort, etc) ook bij hun provider intresse in glasvezel aangeven. Hoe meer aanmeldingen, hoe sneller de providers aan de onderhandelingstafel gaan zitten met CIF.

  Of een petitie/campagne starten zoals Nederlandkiestzelf twee jaar geleden met redelijk succes gedaan heeft.

 4. Ik wil aanbieders kunnen vergelijken. Echte op geen enkele vergelijkingssite komt mijn glasvezelaansluitingen naar voren.
  Vervolgens Caiway gebeld met de vraag of zij eigenaar zijn van het galsvezelnet. Wat denk je? Allinq is de beheerder van het glasvezelnet in mijn straat echter Caiway heeft het alleenrecht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *