RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER WONINGEN NIEUWE VOGELBUURT VLAARDINGEN-HOLY

VLAARDINGEN- Waterweg Wonen en Dura Vermeer hebben aanvullende afspraken ondertekend voor de realisatie van circa 230 koopwoningen in De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen-Holy.

In 2013 ondertekenden Waterweg Wonen en Dura Vermeer een samenwerkingsovereenkomst voor de vernieuwing van De Nieuwe Vogelbuurt. Dura Vermeer realiseerde sindsdien circa 200 woningen in de fasen 1 tot en met 3. Met de ondertekening van deze toevoeging op de samenwerkingsovereenkomst hebben beide partijen afspraken gemaakt over de realisatie van circa 230 energiezuinige woningen in de fasen 4 tot en met 6. De bouw hiervan start naar verwachting in de zomer van 2020.

Sloop en nieuwbouw maakt onderdeel uit van de aanpak van Holy-Zuidoost. Waterweg Wonen sloopt in dit gebied 650 sociale huurwoningen. Hiervan heeft Waterweg Wonen er inmiddels 580 gesloopt. Ook renoveerde Waterweg Wonen 1.000 sociale huurwoningen, waarvan het grootste deel appartementen. Om een goede balans in de wijk te krijgen, worden 650 sociale huurappartementen vervangen door 430 eengezinswoningen voor de koopmarkt. Een goede samenwerking tussen de gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen en DuraVermeer is de basis voor deze succesvolle vernieuwing.

Foto: Marieke Kolsteeg, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen, en David Snelleman, directeur Dura Vermeer Bouw Zuid West BV, ondertekenden de aanvullende afspraken op de samenwerkingsovereenkomst. Op de achtergrond Marc vanOs en Rob Tummers (Dura Vermeer Bouw Zuid West BV) en Allard Nieuwstraten (Waterweg Wonen).
Marieke Kolsteeg (Waterweg Wonen): “De leefbaarheid in deze wijk stond 15 jaar geleden onder druk. Teveel kleine sociale huurwoningen en weinig draagvlak voor voorzieningen. Van 2005 tot 2012 zijn 1.000 sociale huurwoningen gerenoveerd. 650 andere sociale huurappartementenhebben we gesloopt. Hier komen koopeengezinswoningen voor terug. Hierdoor wordt de wijk in opbouw meer divers, aantrekkelijker voor voorzieningen en daarmee leefbaarder. Ook het openbare gebied wordt geheel vernieuwd, inclusief het centrale park ‘De Kindervallei’. Deze grote en langdurige opgave vergt goede samenwerking. Die goede samenwerking is er en die willen we graag voortzetten”.

David Snelleman (Dura Vermeer): “Bij het project de Zangvogel, een deelproject in de Nieuwe Vogelbuurt, konden we ook weer rekenen op een enorme belangstelling. Dit laat zien dat de vernieuwing van de wijk succesvol verloopt. Dit kunnen we alleen realiserendoor een intensieve en goede samenwerking. Dura Vermeer is erg trots op de eerste drie fases en het nieuwe beeld van de wijk. We kijken uit naar het vervolg. Met elkaar maken we Holy-Zuidoost nog mooier.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *