WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER VRAGEN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

 

Terwijl de commissievergaderingliep werd bekend dat in Den Haag een mogelijke terreurverdachte uit Syrië is opgepakt. De man zou in oktober naar Nederland zijn gekomen en sindsdien hebben gewoond op een asielzoekersboot in Zaandam. Daar zou hij tegen mede-vluchtelingen hebben gezegd dat hij strijder was van Al Qaida en IS. De man van 18 wordt verhoord. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft de voorlopige hechtenis van de man met twee weken verlengd.
Terwijl de commissievergadering liep werd bekend dat in Den Haag een mogelijke terreurverdachte uit Syrië is opgepakt. De man zou in oktober naar Nederland zijn gekomen en sindsdien hebben gewoond op een asielzoekersboot in Zaandam. Daar zou hij tegen andere ‘vluchtelingen’ hebben gezegd dat hij strijder was van Al Qaida en IS.
De man van 18 wordt verhoord. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft de voorlopige hechtenis van de man met twee weken verlengd.

VLAARDINGEN- Meer dan de helft van alle vluchtelingen die in Vlaardingen zijn gehuisvest runnen  ’n eenpersoonshuishoudens. Dat heeft wethouder Hans Versluijs (PvdA) donderdagavond  meegedeeld aan de raadscommissie. Hoe het zit met het aantal mannen, vrouwen en gezinnen binnen deze groep blijft onduidelijk.

De fractie van ONS.Vlaardingen heeft behoefte aan duidelijke cijfers naar aanleiding van de begin vorige maand gepresenteerde Informatienota Opvang Statushouders. De nota zou nog teveel vragen onbeantwoord laten. Zo wil ONS ook inzicht in de religieuze achtergrond van de vluchtelingen, omdat dit bepalend zou zijn voor de kansen op een succesvolle  integratie, maar de gemeente zou dergelijke gegevens niet registeren.

Ook andere partijen zien te weinig concrete cijfers in de nota.  De VVD noemt de nota daarom ‘magertjes’. Het AOV vreest voor een te zware druk op de beschikbare zorgbudgetten, terwijl de SP bezorgd is over de druk op het aantal beschikbare sociale huurwoningen.

De PvdA benadrukt graag dat ‘deze mensen van harte welkom zijn in Vlaardingen’. Wat GroenLinks betreft mag aan de financiële consequenties van de toenemende huisvesting van vluchtelingen geen enkele norm worden gesteld.

Burgemeester Bert Blase heeft toegezegd nog deze maand met een nieuwe, schriftelijke update te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *