Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER VRAGEN OVER ALARMERING GROTE BRAND VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het AOV komt met een nieuwe reeks schriftelijke vragen over het beperkte bereik van NL-alert tijdens de grote brand op 28 mei aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen-Oost. Dat kondigt fractievoorzitter Desiré de Jong (AOV) aan voor de microfoon van Omroep Vlaardingen.

Meerdere mensen hebben tijdens de brand de NL-alert berichten niet ontvangen,  terwijl zij wel aangemeld zijn voor het ontvangen van NL-alert berichten, antwoordt het gemeentebestuur van Vlaardingen aan het AOV. De Jong: “De beantwoording laat zien dat we toch wel wat specifieker onze vragen moeten stellen. Dus er zullen vervolgvragen komen. Ook in het licht van de storing bij 112 en het niet bereiken van mensen.”

NL-Alet is landelijk, erkent De Jong: “Maar de Veiligheidsregio Rijnmond kan wel besluiten wanneer je hem inzet. En als dat mensen niet bereikt en je hebt zo’n rookontwikkeling en je zet dan toch niet even het alarm in of andere dingen, ja, daar heb ik nog heel veel vragen over. Dan vind ik de beantwoording nog te summier en te algemeen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *