Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER VLAARDINGSE SPORTKAMPIOENEN GEHULDIGD

Buitenlandse prestatie: Marion Valkenburg de fitste vrouw van de wereld

VLAARDINGEN-  Dit weekend is nog drie maal de Flip Vethaak trofee uitgereikt aan Vlaardingse sportkampioenen. Naast zwemkampioen Anna Droffelaar, zijn ook voetbalcoach Nico Zonne, crossfittalent Marion van Valkenburg en het veldkorfbalteam sc Twist 1 door wethouder Arnout Hoekstra (SP) de afgelopen dagen verrast met de trofee.

De 47-jarige jeugdtrainer Nico Zonne werd vrijdagavond  in het zonnetje gezet tijdens de voetbaltraining van v.v. Zwaluwen. In 2017 haalde hij zijn KNVB diploma jeugdtrainer. Nico heeft een jaar lang veel en intensief getraind met het vierde jongensteam onder de elf jaar van v.v. Zwaluwen. Arnout: “Hij heeft met zijn team in een regionale competitie met maar liefst 260 teams uiteindelijk de KNVB beker gewonnen. Dat is een mooie prestatie, niet een selectieteam maar juist een team uit de breedtesport dat zover komt.”

De 54-jarige Marion van Valkenburg mocht zich in 2017 de fitste vrouw van de wereld noemen. Zij heeft in 2017 op de Cross World Games in Amerika de eerste plaats behaald. Deze hype uit Amerika is een nieuwe manier van Fitness, waarin verschillende manieren van trainen gecombineerd zijn tot één trainingsvorm. CrossFit bevat elementen uit het gewichtheffen, powerliften, gymnastiek, strongman en veel bewegen. Zaterdag werd zij door Arnout verrast bij CrossFit Vlaardingen. Arnout: “Het is een bijzondere sportprestatie, omdat het voor buitenlanders heel knap is om deel te nemen aan een van origine Amerikaans sportevenement en dan de eerste plek te behalen.”

Het team Twist 1 werd in 2017 gepromoveerd naar de eerste klasse van het veldkorfbal. En daar bleef het niet bij, want eerder werd Twist 2 ook al kampioen en dat is ook het geval bij de C jeugd 1 en 3 en Twist 5. Arnout: “Dit kampioenschap bewijst dat binnen de gehele vereniging een ongedwongen sfeer hangt waar de sportieve ambities ook niet ontbreken.”

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *