Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER VERKEER EN GELUID DOOR UITBREIDING DFDS VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- DFDS in Vlaardingen-Oost gaat flink uitbreiden: van 1100 naar 1550 containerplaatsen. De uitbreiding gaat zorgen voor meer verkeers- en scheepsbewegingen dan nu. Ook moet de buurt rekening houden met meer geluid. Dat is omwonenden de afgelopen dagen duidelijk gemaakt tijdens drie informatie-avonden bij het bedrijf aan de Vulkaanweg.

Belangstellenden vinden DFDS prijzenswaardig open en eerlijk tijdens de bijeenkomsten. Een van hen: ‘Dat kan het bedrijf ook zijn, aangezien er hen door de wetgever en de handhaver in structurele zin geen strobreed in de weg wordt gelegd.’

Voor de uitbreiding gaat DFDS een stuk vrijgekomen grond van het Havenbedrijf Rotterdam pachten, zo zou toehoorders duidelijk zijn gemaakt tijdens de voorlichtingsavonden. De terminal van DFDS gaat nog meer gebruik maken van verkeersknooppunt Vijfsluizen: het verkeersplein dat nu al dagelijks verstopt staat.

Toenemende geluidshinder valt te verwachten door het blijvend gebruik van de 15 jaar oude schepen, die nog minstens 10 jaar mee moeten, zo hebben toehoorders tijdens de avonden begrepen. De schepen zouden niet geschikt zijn voor walstroom. Een deel van de containers wordt daarom gekoeld met behulp van eigen dieselgeneratoren. Walstroom zou een oplossing kunnen zijn, maar een aanvraag voor EU-subsidie is afgewezen voor investering in Walstroom.

Tijdens de informatieavonden waren telkens groepjes belangstellenden welkom van maximaal 25 personen. Vooraf aanmelden was verplicht.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *