RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER SCHIEDAMSE MINIMA HEBBEN RECHT OP AANVULLENDE BIJSTAND

SCHIEDAM- Bij de gemeente Schiedam zijn zevenentwintig huishoudens in beeld met een aanvulling vanuit de bijstand op de WW-, de WIA- of de ZW-uitkering. Van deze groep hebben enkele huishoudens zich bij Stroomopwaarts gemeld. De overige huishoudens die geen bijstand ontvangen heeft de gemeente Schiedam niet in beeld.

Eind maart werd bekend dat ruim 10.000 gezinnen in Nederland rondkomen van een bedrag onder het sociaal minimum door een overheidsfout. De gedupeerden zijn gezinnen die door botsende regels onterecht toeslagen als huur- of zorgtoeslag mislopen. Van de huishoudens die bekend zijn bij Stroomopwaarts is in deze situatie bijzondere bijstand toegekend. De Participatiewet biedt namelijk de mogelijkheid om aanvullende bijstand te verlenen. Een gemeente is daarbij verplicht om de bijstand en de daaraan verbonden verplichtingen af te stemmen op de omstandigheden, mogelijkheden en middelen van een burger. Wanneer meer gedupeerden zich melden bij Stroomopwaarts zal ook voor deze huishoudens naar een passende oplossing worden gezocht. De verwachting is dat, mede naar aanleiding van berichtgeving in de media, meer Schiedamse huishoudens zich zullen melden.

Volgens het kabinet is er een aanzienlijke groep huishoudens met een inkomen op het sociaal minimum en bij wie de loongerelateerde uitkering (zoals WIA of WW) van één van beide partners (nagenoeg) het enige inkomen vormt. Door samenloop van regelingen en ondanks een netto-inkomen rond het sociaal minimum, ontvangen zij toch minder toeslag dan een vergelijkbaar paar met een bijstandsuitkering.

1 reactie op “MEER SCHIEDAMSE MINIMA HEBBEN RECHT OP AANVULLENDE BIJSTAND

  1. Welke gek begint er dan ook een gezin als hij of zij niet genoeg geld binnen brengt? Als je wilt adopteren wordt je door de mangel gehaald om (terecht) te kijken of je het allemaal kunt opbrengen, maar als je zelf wilt broeden mag je je kinderen kansloos maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *