Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MEER RUIMTE VOOR SURFSCHOOL HOEK VAN HOLLAND’

HOEK VAN HOLLAND- De Surfschool Hoek van Holland, in de Rechtestraat 31, moet een ander type horecavergunning krijgen om meer activiteiten te kunnen organiseren. Dat adviseert de Gebiedscommissie aan het Rotterdamse gemeentebestuur.

De exploitant heeft op dit ogenblik een horecavergunning categorie 1 en heeft het verzoek gedaan voor een uitbreiding naar categorie 2. De Surfschool heeft aangegeven deze uitbreiding te willen om meer sport- en culturele activiteiten te organiseren op dit deel van het strand en ook meer uitloop van deze activiteiten qua tijd te realiseren. Dit in lijn met de huidige activiteiten die de exploitant al onderneemt.

Volgens de Gebiedscommissie is de Surfschool al 15 jaar actief op dit deel van het strand, er zijn nooit klachten tegen ingediend en de activiteiten vinden op geruime afstand van de bewoning plaats. De Gebiedscommissie adviseert daarom positief ziet graag de uitbreiding naar categorie 2.

Weliswaar heeft een andere exploitant bij dezelfde opgang aangegeven geen ruimte meer te zien voor uitbreiding van de categorie├źn in de huidige horecavergunningen, gezien het geringe aantal klanten op dit ogenblik. De Gebiedscommissie denkt dat na de lockdown en de verdere ontwikkeling van het sportstrand het aantal klanten significant zal toenemen waardoor er genoeg ruimte zal zijn voor alle huidige ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *