Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER ROTTE TOMATEN OUD-WETHOUDER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is nog net geen wachtgeldfraude gepleegd, maar het opstappen van SP-wethouder Arnout Hoekstra (SP) ‘getuigt wel van weinig verantwoordelijkheidszin tegenover de Vlaardingse bewoners’. Met die uitspraken op de social media werpt ook Klaas Terpstra, de voormalige fractievoorzitter van de PvdA in Vlaardingen, tomaten naar de oud-wethouder.

ONS.Vlaardingen en de Fractie Boers hebben eerder deze week al uitgehaald naar de oud-wethouder nu duidelijk is dat Hoekstra de nieuwe lijsttrekker wordt van de SP bij de verkiezingen voor het EU-Parlement volgend jaar mei.

Terpstra schrijft: ‘Hij hoefde niet weg, getuige zijn afscheidswoorden. Als je kandidaat lijsttrekker bent – en we weten allemaal dat er geen congres van de SP is die tegen de wil van het hoofdbestuur in durft te gaan – dan kan je de overdracht wel iets anders regelen dan wat hij heeft gedaan. Als je volgens de SP normen (die vooral voor anderen gelden) geen wachtgeld zou moeten hebben is het wel een fraai staatje van publiek bespelen als je in de pers laat weten dat je 1000 euro teruggeeft aan de gemeente, omdat je vindt dat de wachtgeldregeling zo ruim is. Als je zelf vindt dat je geen recht hebt op +/- 3000 euro en je geeft met veel bombari 1000 euro terug, dan krijg je nog steeds +/- 2000 euro. Met achtduizend bewoners onder de armoedegrens gaat Arnout +/- 8 maanden op kosten van de Vlaardingse bewoners campagne voeren. “Leef wat je preekt” is de vertaling van een Amerikaans spreekwoord. In dat kader is Arnout volledig door de mand gevallen. In mijn ogen heeft hij zichzelf volstrekt onbetrouwbaar gemaakt met deze actie.’

Volgens de Fractie Boers is het opstappen van Hoekstra ’vooropgezet theater’ en ‘toneelspel’. Ook Gilles Pappers (ONS.Vlaardingen) spreekt zich in gelijke bewoordingen uit voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Hij zegt over het opstappen van Hoekstra: “Heel theatraal deed hij dat in de raad en hij ging met een gebogen hoofd de raadszaal uit. Achteraf blijkt dat hij lijsttrekker voor de SP wordt. Dus het was vooropgezet. Daar blijf ik bij.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *