RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VEEL MEER PARKEERVAKKEN WEG IN BINNENSTAD SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het aantal parkeerplekken dat moet verdwijnen rond de Korte Haven in Schiedam  is veel omvangrijker wanneer ook wordt gekeken naar het achterliggend gebied. Raadslid Andreas Rose (GBS) stelt vast dat van de ongeveer eenentachtig parkeervakken er amper dertig kunnen blijven.  GBS kwam onlangs met schriftelijke vragen en kreeg eind mei  te horen dat er in het Westmolenkwartier  juist extra parkeerruimte bij komt.

Rose constateert op basis van de recente plannen van de gemeente dat ook in de Westmolenstraat parkeervakken verdwijnen.  Opmerkelijk, want het gemeentebestuur heeft GBS dus duidelijk gemaakt dat er in het Westmolenkwartier uiteindelijk honderdzeventien parkeerplaatsen komen waarvan er nu honderdacht gerealiseerd zijn. “Wat dat betreft ben ik niet echt goed voorgelicht”, reageert Rose. “In mei waren deze plannen van minder parkeervakken echt wel bekend”.

Het raadslid vindt het schrappen van parkeerruimte in de Schiedamse binnenstad al jaren discutabel. Verantwoordelijk wethouder Marcel Houtkamp (D66) streeft naar een autoluwe binnenstad. Rose: “Een autoluwe binnenstad? Wat voor een publiek willen ze hebben? Als je toch weer die winkelstraten gevuld wilt krijgen?  Mensen die geld besteden komen met de auto. En dan willen ze ook het museumkwartier versterken, met die museummolen. Die zit  vlak bij het gebied waar dus parkeerruimte gaat verdwijnen. “

De plannen met de Korte Haven en omgeving zijn het traject voor  burgerparticipatie ingegaan.  Op de eerste bewonersavond kwamen vijfendertig belangstellenden om mee te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *